Tarieven Taxatierapport Utrecht

Een taxatierapport, wat kost dat eigenlijk? De kosten van een taxatierapport kunnen uiteenlopen. Vraag altijd van te voren wat er inbegrepen is bij het taxatierapport en welke eventuele extra kosten in rekening worden gebracht. De tarieven zijn van ondergeschikt belang. Wat bij het taxatierapport van belang is, is de lokale marktkennis van de taxateur. Het is hierbij met name van belang dat de taxateur goed op de hoogte is van de ontwikkelingen in de wijk en de aller laatste transactiecijfers. Alleen dan kan de juiste waarde bepaalt worden. Daarnaast is het raadzaam om een NVM-taxateur te kiezen. Een NVM-taxateur heeft inzicht in de meest recente afgemelde objecten en de transactieprijzen.

Wil je vast een grove inschatting van jouw woning inzien? Vul dan de online waardecheck in.

Ben jij op zoek naar een gevalideerd taxatierapport? Het taxatierapport moet worden opgesteld door een onafhankelijke taxateur en bevat een schatting van de verkoopwaarde. Geldverstrekkers stellen registratie van een taxateur verplicht. Jouw taxateur moet in ieder geval ingeschreven staan bij VastgoedCert en het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT).

Wat kost een gevalideerd taxatierapport in Utrecht?

  • Basistarief € 850,- inclusief BTW, kadasterkosten & NWWI afdracht (€46,-)
  • Appartement + € 50,- inclusief BTW
  • Erfpacht  + € 25,- inclusief BTW
  • Verbouwing + € 50,- inclusief BTW
  • Inmeten op locatie + € 25,- inclusief BTW

Totaal prijs indien er meerder opties van toepassing zijn is all-in € 950,- inclusief BTW.

Voor een taxatie in verhuurde staat rekenen wij een tarief van € 1.100,- inclusief BTW.

NRVT taxateur

Wil jij zeker weten dat de taxateur die bij jou langskomt ook echt een specialist is? Een taxateur die ingeschreven staat als Register Taxateur (RT) staat ingeschreven bij het NRVT. Het NRVT is een register voor Nederlandse Vastgoed Taxateurs. Een taxateur staat ingeschreven in dit register als hij vakbekwaam is en zijn vakkennis op peil houdt. Daarnaast onderwerpt hij zich aan het Tuchtrecht en werkt hij conform de gedragscode en beroepsregels. Alle Register Taxateurs in Nederland kun je hier vinden: register van het NRVT. Een taxateur die in Utrecht taxeert, mag zijn vestigingsplaats maximaal 10 km buiten Utrecht hebben. Vraag altijd vooraf naar de tarieven van een taxatierapport in Utrecht.